Bröllopsdag

image

Nästa inköp?

”Du, vår bröllopsdag på måndag…” sa jag förra fredagen till Mange.

”Mmm” svarade han. Ganska kort tyckte jag.

”Vi köper inga presenter va? Vi kan väl bara äta något gott och mysa?” Inte ens jag visste riktigt vad jag menade med det, och Manges svar blev också ett tämligen avmätt ”Mhm”.

Jag hade fullt upp med att vara nervös inför releasefesten och släppte taget om måndagens bröllopsdag. Visst hade Mange hållit med mig?

Nej.

På releasefesten samma kväll äntrar Mange till min förvåning scenen och förkunnar att vår tioåriga bröllopsdag är nära förestående. Nästa torsdag.

Attan. Jag tog fel på några dagar. Jag skyller det i smyg på Linda.

”För att fira releasen och våra tio år som gifta vill jag ge dig en present” fortsätter rösten i högtalarna.

Dubbelattan. Present.

En ny dator ”Så att du kan fortsätta skriva, älskling”.

Skjut mig, någon.

Om några minuter börjar vår bröllopsdag. Tydligen är det den 17 juli och inget annat. Vi bestämde oss idag för att fira med en 24-timmars roadtrip utan något särskilt mål vilket för en planerande person som jag känns på gränsen till vanvettigt djärvt. När vi åker till Spanien har jag med inköpslista till matshoppingen, ned till smakerna på youghurten, och har självklart packat hela familjens kläder minst fyra dagar före avresa.

Men i morgon är det, metaforiskt, vinden i håret som gäller. Utan inköpslista.

Men hur var datummissen Lindas fel? Jo, hon är lite bekymrad över att jag glömmer saker som bröllopsdagar och har drillat mig med kom i håg-tricks: ”Tänk på Norges nationaldag, fast i juli – när dina barn är födda.”

Och jag mindes ju att det var någon nationaldag och juli det handlade om. Den självklara slutsatsen var förstås 14 juli – Frankrikes nationaldag.

Besserwisser-Mange.

Måste jag köpa en båt åt honom nu?

Kommentera