Jag på TV – med dasspapper

Lotta-SVTKlicka för att se mig prata egenutgivning: HÄR.

Idag sände Östnytt ett reportage om egenutgivning i vilket jag figurerade. Jag och min garderob. Jag och min källare. Jag är jätteglad att de uppmärksammar mig och låter mig prata om mina böcker, och som jag skrev för ett tag sedan får de gärna filma under min säng om de vill. Eller i tvättstugan. Fast vid barnens rum drar jag nog gränsen, av hänsyn till tittarna.

Inslaget fokuserade på egenutgivning och en annan författande motalabo berättade att han använder ett annorlunda koncept – Kickstarter. Där betalar de framtida läsarna för boken i förskott och så trycks böckerna upp när tillräckligt mycket pengar kommit in, tror jag. Författaren betonade vikten av att ge ut en inbunden bok och liknade pocketböcker med dasspapper. Något man slänger när man använt det. Han är självklart fri att ha den åsikten. 🙂

Själv har jag valt pocketformatet främst för att jag ser det som ett lättare sätt att nå ut. Att det är lättare att plocka upp en bok för sextio-sjuttio spänn än en för två hundra eller ännu mer. Dessutom gillar jag själv pocket skarpt, även om jag till stor del konsumerar böcker genom att lyssna på dem. (Jag skulle lätt  kunna skriva ett osponsrat hyllningsinlägg om Storytel.). Pocketboken tar mindre plats, väger mindre, tar mindre naturresurser i anspråk och kostar mindre. Med samma ord som i den inbundna versionen. Därmed inte sagt att jag inte skulle njuta av att se mina böcker i inbundet format, självklart vore det lovely. Huvudsaken för mig är ändå att mina ord når som många som möjligt, och då känns pocket som en bra väg att gå just nu.

Mange var visst inte helt nöjd med hur han framställdes genom mina uttalanden. SVT-människorna måste helt uppenbarligen ha valt att klippa bort alla de långa utläggningarna jag höll om hans förträfflighet. Så retligt. Så ytterligt retligt.

Men Mange – min förläggare: Utan dig, ingen bok. Det vet du.

Och i morgon blir jag intervjuad i direktsänd radio. Kanske hinner jag säga något högaktningsfullt om Mange då. Kanske.

 

3 reaktioner på ”Jag på TV – med dasspapper

  1. Jag älskar pocket, bästa formatet och våra bokhyllor är fulla av pocketböcker. Tss, som om vi skulle kasta iväg dem. (Och det var ju inte alls sådär stökigt i källaren som du skrev.) Bra inslag – med väldigt dramatisk reporterröst 😀

    • Überdramatiskt 🙂 . ”Hon där … Hon till vänster … ” Lite Richard Attenborough möter han den där som alltid var speakerröst till svartvita historiska bilder på TV. Du vet. Och jag ser också att min källare ser märkligt städad ut. Mycket lyckad vinkel på den filmningen!

  2. Ja, jag gillar också pocket. Förutom fotoböcker, då vill jag ha det inbundet och på fint papper. Och vi sparar våra pocketböcker. Det är ju trots allt innehållet som är det viktiga. Dock har jag sett ett problem med pocket, en del går sönder efter en tid, det är väl limningen som torkar kan jag anta. Tycker du gör helt rätt som kör pocketracet. Lycka till på releasepartyt. Vi får lösa bokleverans vid tillfälle. Ha det gott!

Kommentera