Glamourkväll med Babsan

IMG_4135

Två glammiga klänningar

Från panflöjt till dansband och från foppatofflor till glamour. Förra helgens marknadsfeeling à la Husbyfjöl byttes till dansbandsglam när jag fick vara en del av ICA Maxi Norrköpings 20-årsfirande.

IMG_4144

Här står jag och önskar att jag hade en stor mössa att gömma mig i

Med 38 graders feber (jag behövde i alla fall inga långkalsonger för att hålla värmen) och rödsvullna ögon skulle jag försöka glänsa i kapp med Babsan och Emelie Schepp. Jag accepterade min tredjeplacering i en eventuell rankinglista och njöt lite spänt av aftonen där jag stod mellan sportsockor (trettioniokronorserbjudande) och värmeljus. Att stå placerad sju meter efter den bästsäljande Scheppskan var kanske sisådär egentligen, men det gav mig ju också möjlighet att prata med henne. Mycket trevligt! Och ja, hon är lika snygg i verkligheten.

Tio meter åt andra hållet underhöll en trubadur med dansbandston, och utan att vara direkt dansbandsfrälst måste jag säga att detta var lååååångt mycket bättre ackompanjemang än marknadens ytterst enerverande panflöjtsläten. (Ännu är inget panflöjtsrelaterat mord inskrivet i nästa roman, men det beror nog mera på tidsbrist än på bristande inspiration.) Jag kom till och med på mig med att ta några små danssteg då och då. Kanske var det antihistaminet och panodilen som kickade in. Trevligt var det i alla fall, och jag har nog egentligen aldrig kunnat motstå ”Han tog av sig sin kavaj” och ”Tycker om dig”. Jag gjorde visst små diskreta knäböj till ”Små grodorna” också.

bild-4

Mange minglade med alla damer

Så här långt känner jag att dansband klår panflöjt alltså, men är nyfiken på om det blir musikbakgrund på lördag också. Då är det nämligen dags för Östergötlands bokmässa  på Stadsbiblioteket i Linköping. 10-16 med fri entré och flera intressanta föredrag, barnteater och massor av utställare. En av föredragshållarna är just Emelie Schepp som pratar om att våga satsa och om Deckarpodden, en radioprogramserie som hon har tillsammans med Sofie Sarenbrant. Susanne Boll finns också där och föreläser om att skriva en uppföljare. Jag kommer kanske ha lite svårt att lämna mitt bord men skickar väl en delegat istället. Mange får vara mina ögon och öron. Det var han visst idag också. Han hängde länge hos Emelie Schepp. Nämnde jag att hon är vacker?

Så vad blir det för musik på lördag? Folkmusik från bygden? Lokala storheter som Winnerbäck och Hoffsten?

Allt utom panflöjt blir bra.

2 reaktioner på ”Glamourkväll med Babsan

 1. Hej Lotta!
  Nu äntligen har jag läst din bok och jag är mäkta imponerad. Du har verkligen lyckats bygga upp spänningen utan att göra det för självklart vem som är den skyldige (nu låter det som att jag är din lärare och inte tvärtom..), och det var svårt att lägga ifrån sig boken (med undantag bussen till skolan på morgnarna när jag blev så trött att jag nickade till), bra jobbat! Har du läst Mons Kallentofts böcker? (om inte – gör det! Riktigt bra böcker.) Jag tycker att ert sätt att skriva och er annorlunda story påminner om varandra och jag fullkomligt älskar när böckerna inte är förutsägbara och innehåller lite ”övernaturligt”. Har skrivit några rader om boken i min blogg och hoppas på att fler ska få ta del av din välskrivna bok, hoppas även på uppföljare så jag kan underhålla mitt läsande med lättslukade böcker 😉 Stor kram! /Malin

  • Tack Malin, vilka härliga ord från dig! Uppföljaren är påbörjad, men det är just nu lite svårt att hitta tid till att skriva på den. (Att skriva är dock så lyxigt roligt så jag får väl helt enkelt se till att skapa tid.) Kallentoft har jag läst och uppskattat!

   tack för att du tog dig tid att skriva både här och i din blogg!

   Kram, Lotta

Kommentera