Flashback till åttiotalet

imageMarie överraskade Malin och mig med en tidsresa till åttiotalet ikväll. Genom att servera oss en Malibu-ananasdrink kickade hon igång en inomkroppslig uppspelning av Take on me och ett bildminne från Dödligt vapen ett. Morten Harket och en ung Mel Gibson. Det var en stark upplevelse. Cocossmaken andades Tom Cruise, och hockeyfrilla framstod plötsligt som något åtråvärt. Vi kunde nästan känna axelvaddar växa ut på oss och Hemanenten kliade lite i hårbotten. Vi fick kämpa mot en lust att tupera luggen.

Tyvärr hittade vi ingenstans vetenskapligt stöd för att en dylik Malibudrink, med eller utan tidsreseeffekt, skulle bidra positivt till hälsan och tvingades därför gå över till ett glas vitt vin. Inte alls samma tidsmarkör, men ptja – det fick duga. SvD hejar på oss med uttalanden som: ”Du som hellre tar ett glas vitt vin än rött på lördagskvällen behöver inte oroa dig. Ny forskning visar att vitt vin kan ha samma skyddande effekter på hjärtat som rött vin.” Genast kändes allt lite bättre. Det är ju trots allt en hälsoblogg det här. (Eller..?)image I alla fall gynnades vindrickande råttor framför icke-vinande dito då man framkallade hjärtattack på dem. Färre bestående hjärtskador. Fortsatt ohälsoprevention alltså.

Efter en aftonvard bestående av grillad korv (enkelhet kan vara en dygd) slog vi fast att Landstingen i Sverige måste vara en av de dummast möjliga administrativa konstruktionerna. Otroligt anmärkningsvärt konstigt. Värt att återkomma till någon dag. Om hjärtat är med.

Vad pratar ni om en lördagskväll?

 

 

Kommentera