In i garderoben

image

Bild A. Framtida skrivarvrå.

En del kämpar för att komma ut ur garderoben, jag för att ta mig in i den.

Tack vare en rockad i hemmet kommer Manges skjortor och en del av hans tröjor flytta från klädkammaren, Bild A, till den nyinköpta garderoben, Bild B. Detta frigör en bredd av imponerande åttio centimeter till mig. Eller nästan i alla fall. Och sisådär sextio centimeter utrymme bakåt innan mina klänningar tar vid. Det kanske inte låter så mycket, men för mig är det ett litet himmelrike som öppnar sig: Jag ska få en skrivarvrå, en plats som är alldeles bara min. En plats där jag kan stänga om mig och en plats där jag kan lämna mina anteckningar – och tankar – framme. En plats helt opåverkad av spagetti och köttfärssås och utbredda läxor.

Min min min.

Samtidigt som vi köpte garderober på IKEA slog vi till på en bäddsoffa. IKEAs namngivningsprinciper har alltid förtjusat mig, och denna gång köpte vi Friheten. Den har alltså ett pris. Och den är cerise. Friheten.

Kanske borde bäddsoffan och garderoberna ha bytt namn, eftersom det är garderoberna som kommer att ge mig min skrivaravskildhet, min egen lilla frihet. Å andra sidan heter de Pax. Det funkar också.

image

Bild B. Pax för klädkammaren. I Pax får Manges skjortor bo.

Jag paxar klädkammarens åttio skjortcentimetrar, mutar in dem och gör dem till mina.

 

 

Kommentera