Goda nyheter!

imageÄntligen . Socker är bra! Bra för hälsan, bra för psyket, bra för nationalekonomin.

”Lågt blodsocker kan göra dig till sadist”, förkunnar en amerikansk studie som med hjälp av voodoodockor studerat kopplingen mellan låg blodsockernivå och aggressivitet i parrelationer. (Jag skulle ha velat vara med på mötet när de la upp strategin för studien och skulle jobba in ordet ”voodoo” i vetenskapligheten.) Försökspersonerna fick olika typer av kost och därpå följande olika blodsockernivåer och fick varje kväll möjlighet att sticka så många som 51 nålar i en voodoodocka som representerade deras partner. Det visade sig att de med lågt blodsocker var betydligt mer benägna att perforera den partnerrepresenterande dockan.

Här kanske någon invänder att man för att slippa låg blodsockernivå bör undvika socker, men det tycker jag verkar vara en omväg att gå. Fly mig bara godispåsen så går Mange garanterat säker för nålar.

Att direktverkande godis är rätt väg att gå bekräftas också av Aftonbladet som berättar att några barns påskgodis var räddningen för en man som fått kraftigt blodsockerfall och kört i diket med sin bil. De tillrusande kidsen stack till honom lite snarr, och vips var han på benen igen. Och hade han tidigare känt lust att sticka upp till 51 nålar i någon så tror jag, med den amerikanska studien i ryggen, att den lusten nu var som bortblåst.

DN Ekonomi skriver också att plockgodisexporten är bra för Sverige. IKEA har tydligen dragit igång plockgodisförsäljning i över 300 butiker och banar väg för svenska godistillverkares exportmöjligheter. DN förmedlar statistik i godisfrågan:

I Sverige äter en genomsnittlig familj, två vuxna och två barn, tillsammans 1,2 kilo godis i veckan, enligt SCB:s beräkningar. Det är en rejäl ökning sedan 1960-talet. Då låg konsumtionen på omkring 6,7 kilo godis per person om året. I dag ligger snittkonsumtionen på 17,6 kilo.”

Alltså… Det kanske låter lite mycket. Och kanske har inte blodsockerfallsrelaterade dikeskörningar gått ned i samma takt som godiskonsumtionen gått upp. Men jag är rätt så säker på att försäljningen av voodoofungerande nålar heller inte har gått upp och tar det som intäkt för att den partnerrelaterade aggressionen kan ha påverkats i positiv riktning, alltså minskat, av det ökade sockerintaget. Det känns logiskt. Jag känner mig logisk. Jag känner mig sta… MEN FÖR FAN MANGE – VAR HAR DU GÖMT GODISET?!

 

4 reaktioner på ”Goda nyheter!

  1. Det känns som om du slirar lite här, argumentationen skulle kunna jämföras med legalisera hasch-kampanjer, lyckopillerförespråkare och nikotinistslavar. Alla som är ute efter snabba lösningar. Vet inte ni ungdomar om att livet ska genomlidas!

  2. Ping: Champagne och choklad är hälsokost! | Lotta Lexéns blogg

Kommentera