Här spottar vi inte i glaset!

Häromdagen fick jag en underbar försmak av sommaren. Barnskratt överallt omkring mig (blandat med några ”nähä-joho-nähä-joho” och ”DU kan va tåfjutt”). Studsmattegnissel, tåfjuttsljud, bredsidor, rasslet av Nerfvapen som luftas.

Så långt var allt trevligt. Och barnen är av prima virke. MEN DRICKANDET! Lådvinet är inte det stora dryckesgisslet i sommartider, det är barnens intag. Vad göra?

De åtta barn som hängde här i söndags förbrukade i snitt tre glas var. Tjugofyra glas. Jag HAR knappt så många dricksglas. Det var klippt omöjligt att få dem att återanvända samma glas två gånger, och en så solig dag behövde de mycket vätska. (Inte lådvin. Inte flaskvin heller för den delen.)

Jag har grubblat över lösningar:

image1: Festis für alle.

Nä. Faller bland annat på kostnad. Åtta festisar räcker ju knappast. Tjugofyra festisar blir inte bara dyrt, utan också ohälsosamt och besvärligt att lagerhålla.

Dålig lösning.

image2: Engångsmuggar. Jäkligt frestande. Bulla upp med en massa rör och flott säga till kidsen att ta en ny mugg.

Men nä, det duger ju för tusan inte av miljöhänsyn

 

image3: Aah, det börjar likna något! Namnskyltar KAN vara grejen.

Men tror jag verkligen att de kommer att sätta tillbaka glaset där de tog det..? Jo det vore ju en nåd att stilla bedja om. Faller nog dock på att barn är… ja, barn.

 

image4: Låt var och en ansvara för en sportflaska! Om alla flarror är olika borde de väl kunna komma ihåg vilken de har? Även om de hade en annan igår. Och ytterligare en annan gången innan…

Mjoo, en ganska bra idé om jag får säga det själv, om än inte så elegant. Fungerar dock bara för upp till sju barn ser jag.

Inte den perfekta lösningen

image5: Där satt den! Gapa kids!

Nu kan sommaren börja – jag är redo!

4 reaktioner på ”Här spottar vi inte i glaset!

  1. Lotta! Du är då alldeles fantastisk! Det är så givande och inspirerande att läsa det du skriver. En fröjd utan dess like!
    Kram Olivia

    • Tacktacktacktacktack!!! Om du ursäktar ska jag nog gå och svimma av en stund av berömmet! (Är det månne min gamla elev Olivia, eller är det en alldeles främmande Olivia?)

  2. Det är din gamla elev Olivia!! Ingen är lyckligare än jag som nu, såhär ofta, får ta del av ditt skrivande! Det är en ära att få känna dig, Lotta. Du förändrade mitt liv för alltid. (Till det bättre, förstås! Jag är så tacksam för det!)
    Kram till dig!

Kommentera