My kind of guy – JR

Larry Hagman

Always prepared

Vem hade anat att JR var min kille?! Eller i alla fall Larry Hagman.

Jag hade nyligen det stora nöjet att få prata om mitt skrivande och Genom dig på ett Ladies Circle-möte. Min egocentrisknarcissistiska sida njöt av att få fritt talarutrymme, men någonstans slirade jag bort från skrivarpratet och in på preppertänket. De lyssnande kvinnornas artiga nickande förbyttes i frågande huvudvinklingar. Prepperbegreppet var visst inte så etablerat och spritt som jag i min bubbla trott.

”Survivalism?” föreslog jag generöst som alternativt om än inte helt synonymt begrepp.

Artiga huvudskakningar. Här bröt värdinnan tillika min goda vän och omslagsmakare in och förklarade att lämpliga presenter till mig är konserver, vevdrivna laddare och vattendunkar. Huvudskakningarna övergick i nickanden, om än inte helt bekräftande. Det här gänget kände tydligen inte alldeles helt som jag inför en liten apokalyps och förberedelser inför den.

”Men vi har inget CIVILFÖRSVAR”, gapade jag. ”Det finns inga statliga LAGER som förr i socknarna!” och ”Ni kommer inte kunna HANDLA!”

Det var då jag fick veta att JR, eller alltså Larry, var min typ av kille.

S, en av LC-tjejerna, har jobbat som sällskapsdam till Larry Hagmans svärmor (då både svärmodern och larryn var i livet) och bott hos sagde Larry på en hilltop utanför LA. Han verkar ha varit en sund och trevlig man på många sätt, men dessutom / framför allt var han alltså en prepper! S berättade om omfattande förråd med bland annat tunnor fyllda med ris och en ytterst försvarlig mängd konserver.  Biiiig cans. Dessutom var en av poolerna konstruerad så att vattnet i den var drickbart.

Jag säger då det. Howdy, cowboy.

Larry. JR. Vilken kille. Nu är han ju både gift och död. Och jag är gift. Men annars så.

 

Kommentera