Lyxlördag

short-story2-10af47pIgår drog Mange och kidsen till sjöss med några kompisar för övernattning. De gillar sådant. Vatten och så. Det innebär att jag fick gottsamvete-egentid, den bästa sorten. Och jag gjorde det bästa av den.

Så fort dörren stängts efter dem satte jag mig vid datorn och skrev. Jag har ju längtat efter att skriva igen, har saknat att hitta på personer och händelser och låta mig svepas bort lite av dem, eller med dem. Dock har jag låtit uppföljaren till Genom dig stanna på synopsisnivå (stomme) för att så småningom kunna sätta tänderna i den med full kraft. Så nu provade jag något för mig nytt: Novell.

Och tusan vad kul det var! Att kunna överblicka hela historien på studs, att se slutet strax efter inledningen, var en speciell känsla. Idag avslutade jag novellen, och att ha en färdig ”produkt” så snabbt var häftigt. Kanske är den inte något konstnärligt mästerverk, men som skrivargodis var den utmärkt och gav mersmak.

Jag bar med mig datorn överallt och somnade med den bredvid mig, men jag hann också ägna mig åt annan egentidslyx. Efter att ha vinkat av ett par kompisar som tittade in på en drink rotade jag fram en portion kålpudding ur frysen, micrade den och åt den direkt ut matlådan med skamlöst mycket rårörda lingon. Sedan mullade jag i mig grillchips direkt ur påsen. Lördagslyx. I bakgrunden stod TV:n stundals på som sällskap, utan att disneyfierade ungdomar i märkligt bjärta kläder brast ut i sång och dans eller skrek med gälla röster.

Det var en lyxig afton.

 

bild från share.nanjing-school.com

2 reaktioner på ”Lyxlördag

Kommentera