Natur-ligtvis seger

image

Traditionsenligt samhällsbad

Helt i enlighet med statistik och förväntan tog idag Samhällsvetarna (med sällskap av ekonomer och humanister) sitt årliga bad i kanalen. När jag cyklade till jobbet i morse och såg frosten ligga som ett frasigt täcke över gräset tackade jag min lyckliga stjärna för att jag är mentor på Natur och därmed inte behöver kanal-bada.

image

Fjolårets Avatar

Dragkampstraditionen på Platengymnasiet är mångårig, och sedan jag började jobba där 1997 har jag hunnit klä ut mig inom en uppsjö av teman. Tre dagars utklädnad per år. Bland annat minns jag teman som Harry Potter, Star Wars, hippies, aerobics, smurfar, ninja, pirat, Ali Baba, James Bond, vikingar, sekt, after ski, zombies, shuffleglamourpop, åttiotal, Avatar och FBI. Många kostymeringar har det blivit.

I love it.

image

Några av de segrande spartanerna

I år var vi, alltså naturvetare och teknister, i tur och ordning karaktärer från skräckfilmen The Grudge, hockeyspelare och Spartakrigare à la filmen 300. I tre dagar har avgångsklasserna hissat (sig själva) och dissat (de andra) för att till slut skicka var sitt lag till dragkampen som statistiskt sett alltså vinns av natursidan. Så även i år.

Hissandet och dissandet är oftast lättsamt och tämligen gemytligt, men en mobbmentalitet dyker inte så sällan upp. En nyttig om än inte alltid angenäm erfarenhet. Till exempel tyckte jag inte alls om när en svartmaskerad snubbe först gav mig fingret (dubbelt) och sedan, när jag ignorerade honom, bankade upprepade gånger på min hockeyhjälm, för att slutligen brösta upp sig rejält och gestikulera ocharmigt mot mig när jag sa att han inte fick slå på mig. Först när han genom sin maskering såg att jag var lärare avbröt han sig och bad om ursäkt. Så det hade varit okej om jag var en 18-årig tjej alltså..? Hmpf.

image

The Grudge (Eller: Så här sur blir jag när någon slår mig.)

Om han var en av de dragande och badande samhällarna vet jag inte, men det skulle inte svida så hårt i mig om det visade sig att han fick ta ett kylslaget dopp idag.

För visst sveps jag också lite med i vi-och-dom-tänket fastän jag är alldeles vuxen. 😉

image

VEM kan ha gått här..?

”Älska, älska, älska Natur!”

6 reaktioner på ”Natur-ligtvis seger

Kommentera