Inte alltid rädd

image

Alltid bra att ha

Nämen – present till mig? Det skulle du inte.

Verkligen… 😉

Tack Magnus.

Under middagen igår kväll frågade Karin om jag är lagd åt det sjösjuka hållet eller om det mera handlar om att jag är rädd.

Frågan kom inte helt ur det blå, för av någon anledning hade vi pratat båt i sisådär tjugo minuter. Under fördrinken smet Mange förresten iväg med en något skyldig min när hans telefon ringde. Det visade sig vara Fredrik som rapporterade att en DC 23:a låg granne med dem där de befann sig med sin båt. Tydligen är det inget konstigt alls med att någon ringer och rapporterar sådant. Inget.

I vilket fall ska vi visst åka och hälsa på just den båtplatsen imorgon. Tänk så det kan slumpa sig.

Jag svarade Karin att jodå, tyvärr är jag lite rädd för båtåkande om sjön inte ligger spegelblank, himlen är molnfri och land är på enkelt simavstånd. Då fnös Mange.

”Du är ju rädd för att gå till brevlådan!”

Jag vill bestämt dementera det. Jag är helt orädd för att gå till brevlådan. Det gör inte ens något om det är dåligt väder. Brevlådor är ofarliga.

Kanske har jag kommit att framstå som en osedvanligt rädd person, och jag känner att jag vill framhålla det faktum att jag kan vara lite orädd också.

  1. Jag är dum-orädd när det gäller hästar. Mången gång har jag flugit som en vante, men som en guldfisk är jag lika glad när jag sitter upp igen. (Nej, guldfiskar rider inte. Ursäkta det trassliga bildspråket.)
  2. Fly mig en främling och jag pratar med hen. Bara jag inte måste be om en tjänst eller sälja något. Typ en bok. Då äter jag hellre upp min fot.
  3. Jag har bestigit Sydostasiens högsta berg, Mount Kinabalu. Det läskigaste i samband med det var nog bungalowen vi hyrde vid bergets fot inför bestigningen. En insektsintresserad biolog skulle ha dånat av glädje. Själv sov (eller vakade) jag med ett lakan över huvudet och hörde och kände insekter stora som Eva och Pikachu, mina dvärghamstrar, trilla ner på mig. Plopp-plopp-plopp.
  4. Utan att besitta en sångröst att yvas över framförde jag på studenten inte en utan två sånger inför en fullsatt aula.
  5. Jag har beställt – och ätit – mat på en nattmarknad för fiskare på Borneo. Utan att veta var närmsta toalett fanns.
  6. Jag har gett ut en bok.

Så det så.

Kommentera