Sluta tjata

Screenshot 2014-05-10 10.55.40En dansk studie som sträcker sig över elva år och inbegriper ca tio tusen medelålders personer visar att man löper dubbelt så stor risk att dö i förtid om man upplever ständig oro eller krav från partner eller barn. Män visar sig vara känsligare än kvinnor.

Plötsligt framstår hamsterköpet som än mera logiskt än tidigare. Hade jag inte givit efter för tjatet hade det fortsatt och därmed försatt mig i farozonen för att dö i förtid. Jag ser nu Eva och Pikachu i ett nytt ljus. Mina små livsförlängare.

Och kanske får jag tänka att skor nedanför skohylla inte är så fasligt farligt ändå. Och mitt mantra ”tuggummi tuggar man med stängd mun eller inte alls” kan jag kanske bita ihop om lite oftare. Och vem bryr sig egentligen om ifall jag byter hamstrarnas vatten tio gånger av tio istället för nio?

Men då måste jag också få glömma att dra ut köksfläkten. Jag måste få lämna sminkväskan på handfatet. Jag hävdar min rätt att parkera bubbelvattnet bredvid min tallrik, precis utom räckhåll för Mange.

Så lever vi lyckligare i ännu flera dagar.

 

Kommentera