Tack Platengymnasiet för nitton fantastiska år!

image

Den sista kaffekoppen

Idag tömde jag mitt arbetsrum på jobbet efter nitton år som lärare. Jag tror inte att det gick tjugo minuter i sträck utan att jag grät. Så sent som igår morse visste jag inte att jag redan under eftermiddagen skulle göra en tidsresa genom mitt arbetsarkiv efter att ha tackat ja till ett nytt jobb. I augusti blir jag utbildningsstrateg.

Jag ser verkligen verkligen fram mot att få sätta tänderna i mitt nya jobb. Både arbetsuppgifter och arbetskamrater verkar kalas. Självklart gör de det, annars skulle jag inte släppa något som jag älskar att göra.

Men att sluta undervisa. Hur ska det gå? Inga elever. Den energi som en hop ungdomar kan ge är svår att mäta och jag har svårt att se mig själv utan den. Och jag kommer att sakna mina Platenkolleger galet mycket. Nitton år ger en skatt av minnen och många goda vänner. Nästan varenda pryl och papper jag packade eller kastade i dag gav mig bilder från mina nitton fantastiska år som lärare.

Vad har jag gjort?

Fast jag är säker på att det här blir bra. När tårarna slutar rinna pirrar det av förväntan i magen. Jag ska bli en sjujäkla utbildningsstrateg. (Jag ska bara förstå vad en sådan gör först.) Det ska bli spännande att lämna klassrummet även om det är där jag känner mig trygg och där jag så länge har haft min identitet. Nu får jag bli lite ny.

Först ska jag bara gråta ögon och inälvor ur mig ett tag.

image

I gömmorna fanns en dadaistisk pappkostym. Den får inte följa med till nya jobbet.

image

Ursäkta skrytet, men när man slutar får man skryta. Tänker jag.

image

Marcus och Per – minns ni?

6 reaktioner på ”Tack Platengymnasiet för nitton fantastiska år!

 1. Grattis till det nya jobbet!
  Platengymnsiet förlorar en av de bästa lärarna. Du är kunnig, social och oerhört populär bland dina eleverJag kommer ihåg när du som vikarie kom in i mitt arbetsrum och och frågade mig om du fick dela det med mig.Jag kom att ha väldigt roligt tillsammans med dig i detta rum under några år. Jag var din dagmamma.Vi hjälpte varandra ”på olika sätt”.Det som skedde på Platen, stannar på Platen.
  Dadaistkostymen minns jag väl,liksom ditt besök i mitt klassrum under en
  lektion om dadaismen.Jag har många positiva minnen…
  Din nya arbetsgivare och dina nya kollegor är att gratulera som får en fantastisk medarbetare.
  Kramar Anita

 2. Ping: Glad sommar - inklusive restips - Lotta Lexéns blogg

 3. Jag gjorde oxå 19 år, 19 år och 3 månader på Platenskolan/Platengymnasiet, fast i en annan funktion än du.Önskar ingen av de dagarna ogjord. Fnittrar lite varje gång jag här på FB möter någon av de elever, som jag hade extra anledning att minnas. Jag har oxå haft kontakt med några av alla de praktikanter, som då satt vid min sida i mediateket.Lycka till nu!

 4. Ping: Tio tankar om den svenska skolan - Lotta Lexéns blogg

Kommentera