Veet hut – hårresande reklam!

AV4R2633Jag får nog döpa om min blogg. ”Livet, skrivandet & kroppsbehåringen”. Skäggbloggen får akta sig. Efter att vid ett par tillfällen ha reflekterat över mannens skägg är det nu dags för kvinnlig kroppsbehåring, såsom hårtborttagningsmedlet Veet presenterar konceptet. En reklamfilm som fokuserar på lena ben figurerar i media och med all rätt möts den av upprörda reaktioner. Jag, till exempel, vill liksom slå någon i huvudet när jag ser den. Helst någon av de ansvariga för snutten i fråga.

I filmen är det morgon och en man vaknar med ett leende av att ett ben läggs över honom. Han smeker benet och snabbt byts hans leende mot chock och förtvivlan. Det är ett mansben. Hårigt. Kameran zoomar in på den chockade mannens sängkamrat som mycket riktigt visar sig vara en man. (För övrigt en man med helskägg vilket vi som har koll på forskningen vet innebär a) En man kvinnor gärna betraktar som potentiell far till sina framtida barn och b) En man som riskerar att bli en blå guppy bland andra blå guppysar och därmed mindre unik och alltså mindre av en kvinnomagnet.) Med en kvinnas väna stämma säger den skäggomgärdade munnen lite ursäktande att hon rakade benen igår. Stubbigheten efter ett dygn utan hårborttagning är en uppenbar skam. Veet kan förstås lösa problemet åt henne. Honom. Eller hur det nu är.

Alltså lägg av. Jag är för benrakning och jag är för reklam som spetsar till situationer och vågar provocera lite, men detta? Att endagsstubb på kvinnoben äcklar och chockar en man så pass förmedlar en bild som jag inte kan köpa, inte ens om man hävdar att filmen är gjord med glimten i ögat. Om du inte har rakat benen sedan igår (!) är du äcklig och din kille kommer att tycka att du är motbjudande. Om han inte gillar män med helskägg förstås.

Dumma, dumma Veet. Om ni inte skärper er odlar jag en läskig benstubb (kanske TVÅ dagar – känn på den!) och kommer och skrämmer er. Och ni veet ju hur otäckt det kan vara med orakade ben.

 

Kommentera