Genom dig

Genom-Dig-FramsidaGenom dig är den första boken om Hanna Brander och den gavs ut 2014. Den fristående fortsättningen heter Förlust och finns att köpa från september 2016.

Genom dig är en spänningsroman där vi följer 21-åriga Hanna Branders sökande efter en brutal mördare, en försvunnen flicka och sitt eget förflutna. Hon tar hjälp av sin bästa vän Lisen, men nästlar sig också in i polisens utredningar och i den färgstarka journalisten ”Kräkan” Karlbergs jakt på förövaren. Hon vet att hon har en fördel som de andra saknar, en gåva – eller förbannelse – som hon kämpar för att hantera. Och mitt bland mord och försvinnande dyker också han upp. Daniel. Hennes enda kärlek, en kärlek som hon flytt ifrån men som nu uppfyller luften omkring henne.

Parallellt följer vi 18-åriga Sara som sitter inlåst i ett rosa Prinsesshelvete. I ett fönsterlöst källarrum fyllt med gosedjur och volangkjolar finner hon så småningom en märklig trygghet under sin osynlige fångvaktares omsorger. Men snart rubbas tryggheten.

Följ med Hanna när hon kämpar för att hitta den försvunna Sara och samtidigt finner ledtrådar till sin egen bakgrund, något som får henne att inte bara undra vem hon är utan också vad hon är.

Klicka här för att läsa ett smakprov från Genom dig

Så här skriver Correns recensent Jakob Carlander om boken: Klicka här! Han säger bland annat följande:

”Lotta Lexén har gjort ett gediget arbete med sitt skrivande. ”Genom dig” har det mesta av vad en modern thriller bör innehålla; vandring mellan olika tider, skiftande fokus, parallella berättelser och blinkningen mot det övernaturliga. Det är en berättelse som håller hög klass, är välskriven och som underhåller på precis det sättet en spänningsroman ska göra. Dessutom finns det ett livspussel som berör på ett djupare plan. Jag kommer att minnas denna berättelse. Som läsare ser jag beröringspunker med psykiatrikern och författaren Åsa Nilsonnes författarskap.

Lotta Lexén bor och verkar som lärare i Motala. ”Genom dig” är en debutroman och även förlagets första utgivna bok. Precis som vi på restauranger gärna vill ha närproducerat, tycker jag att vi läsare i Östergötland ska uppmärksamma denna roman. Här finns ingen anledning att gå över ån efter vatten. Ibland har debutanter som ger ut sina böcker på små förlag lite för bråttom att skriva ännu en bok efter en välvillig recension. Den faran hyser jag inte med Lotta Lexéns debutroman. Tvärtom. Jag hoppas hon skriver snart och mer. För detta var bara en början. Men en himla bra sådan.”

 

 

Några läsarröster om Genom dig:

”Jag måste bara säga att jag fullkomligt drunknade i din bok, Genom dig. Det var liksom som att den gick genom mig hela tiden. Gåshuden var ett faktum på vissa ställen och skrattet likaså.
Jag älskar böcker som får mig att fundera på vem som kan ha gjort vad, och när man kommer till slutet så visar det sig att det inte alls är den man tror.
Jag lade inte ifrån mig boken någon längre stund och nu när jag har läst färdigt lär jag definitivt rekommendera den till resten av min bokslukande släkt! 🙂
Hoppas det kommer många fler böcker från dig, jag kommer köpa varenda en av dom!”

”Herregud säger jag bara. Detta var en bok utöver allt annat. Herregud. Varenda ord är nu lusläst och jag vill bara läsa ännu mer, hela natten. Du, detta var magiskt Lotta, magiskt!”

”Började läsa Lotta Lexéns bok Genom dig igår, fortsatte inatt när jag kom hem och läste ut den nu på eftermiddagen. En spännande bladvändare med andra ord och med en intrig som fångade en. Språket är mycket bra, men Lotta är ju en superb svensklärare, så annat var ju inte att förvänta. När kommer nästa bok?”

”Har precis läst ut din bok. Den var superbra!! Nu ser jag fram emot kommande böcker ifrån dig.”

”Lotta Lexén förstör min nattsömn… Hennes bok Genom dig är så spännande så man aldrig vill sluta läsa!”

”Det blev aldrig långtråkigt att läsa. Styrkan ligger i personbeskrivningarna hos karaktärerna. Stark empati i texten. En empati som är reflekterande och analyserande. Kontrasteringen mellan Hannas uppväxtmiljö och Saras/Simons blir till ett viktigt budskap; vikten av närvarande föräldrar. Det känns fint att läsa. Beskrivningen av Rita och Lennarts föräldraskap är ungefär så som jag själv försökt att vara som pappa. Sen har jag behövt stå upp och kämpa mot en hel släkt som ständigt ville kväva oss i för mycket kaneldoft.”

”Vi gillade den starkt och njöt av alla sidor.”

Blir du sugen på att läsa boken? Köp den gärna på Adlibris, Bokus eller via den här hemsidan om du vill handla hemifrån. Där kan du också se vilka fysiska butiker du kan köpa den i.

 

 

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Genom dig

  1. Hej Lotta. Jag kom in på din blogg via facebook och fick syn på att du håller på att skriva en bok. Wow va kul den vill jag gärna köpa den när den släpps.
    Sen läste jag vad du skrivit om ”Hitler-muggarna” och affären i Indien och fick mig faktiskt ett gott skratt. Jag skriver med min mail så att jag kan premumerera på din blogg.
    Superbra av dig och va fina bilder du också har i bloggen! Kram till dig och Glad Påsk. / Anna Jonsson

  2. Fantastisk Bok! Trollbunden! Vilken story o vilket språk. Vilken avslutning på sommarlovet innan start imorgon. Har inget mer att önska av en bok. Grattis Lotta o lycka till framöver. /Christina

Kommentera