Triss i Motala på Östergötlands Bokmässa

Ett boksoundtrack, skapat och insjunget av författaren själv. Det är självklart DEN bakgrundsmusiken som ska ljuda i bokförsäljningssammanhang. Inte dansbandstrubadur, om än ytterst kompetent sådan, och sannerligen under inga omständigheter panflöjt, vare sig live eller inspelad.

bild-2

Bokbyte till tonerna av Keep it up

På Östergötlands bokmässa hade jag nöjet att stå bredvid Susanne Boll, en till Stockholm utflyttad Motalabo som gett ut tre böcker och nu skriver på den fjärde. Hon har dessutom, vilket jag nämnt i ett inlägg för länge sedan, tillsammans med sitt band Keep it up spelat in ett soundtrack till boken Hitta hem. Alla viktiga karaktärer har fått en låt var, och det var denna musik som var vår ljudkuliss. Mycket, mycket trevligt. Om det är så här progressionen angående ljudmattor vid bokförsäljning ser ut räknar jag med att David Bowie dyker upp och river av några akustiska låtar nästa gång jag försöker kränga romaner.

Biblioteket i Linköping var en strålande plats för en bokmässa. Förstås. Hylla efter hylla med böcker kändes som en liksom mera rätt miljö än sportsocksavdelningen på Maxi, och här såldes inga förkläden med påsydda lösbröst som på marknaden i Borensberg. Å andra sidan fanns här ingen pingvin som gick runt och bjöd på godis, och ingen glamour-Babsan.

IMG_4178

Min klänning fick en beundrare

På Husbyfjöls marknad och ICA Maxi i Norrköping hade jag för all del klätt mig festfint i färglada långklänningar, men till en bokmässa fick jag ju lov att ta det allra finaste från garderoben. Min absoluta favoritklänning. En lång blåsa med ett tyg som i botten är orange men som sedan är översållat med guldbroderier. Man kan INTE vara för fin på en bokmässa! (Och eftersom den hölls inomhus vågade jag skippa långkalsongerna och vinterbootsen.) Och jag tror min klänning fick en liten fanclub. En man från något slags tedansförening förhörde sig om tyget i den och pratade nästan lystet om hur bra det skulle göra sig i en väst passande för en 1700-talsdans. Jag är glad att det inte låg någon sax på bordet. En stund senare knäppte han på diskret avstånd ett gäng bilder på den, så någonstans kommer nog en sömmerska få in en beställning på ett gyllene broderi på orange botten.

IMG_4197

Att signera. Coolt.

Jag träffade också gamla och nya läsare och det blev många trevliga korta och långa samtal. En trogen bloggläsare dök dessutom upp och presenterade sig. Trevligt att ses, P-A!

IMG_4236

Med Emelie och Susanne

Östergötlands Bokmässa kryllar per definition av östgötska litteraturföreteelser, men Motala kändes riktigt hett och välrepresenterat på den skönlitterära fronten:  Susanne Boll, Emelie Schepp och jag. Det är en lyx att få ta del av deras peppande tillrop och goda råd! Jag stod dessutom granne med Sofie Sarenbrant, som kommer att dyka upp på Bokens dag i Motala i november. Mange såg till han hon nu har ett exemplar av Genom dig. (Hon är säkert inte alls trött på debutanter som vill att hon ska läsa deras bok 😉 )

Jakob Carlander, som skrev så fint om Genom dig i Corren, dök upp och upprepade sitt gillande. Jag sa att jag älskade honom. Mange verkade inte bli allt för upprörd över min ömhetsbetygelse som väl var.

IMG_4181

Blommande lycka

Men bäst av allt var att Linda kom. Min Linda satte sin hästallergiske man på stalltjänst och åkte till Linköping, bara för att lyckönska mig med en blomma. Tänk att jag har en Linda. Tack snälla högre makter.

(Och tack Anna och Jens som väntade med mojitos och middag när vi återvände till Motala efter en stå-dag 😉 )

4 reaktioner på ”Triss i Motala på Östergötlands Bokmässa

    • Tack Maria! Klänningen är, som de flesta av mina långklänningar, en vintage-trasa. Just denna är köpt på en second hand-butik på Söder i Stockholm för en herrans massa år sedan, men min garderob bågnar av spännande fynd från Tradera också! Jag har onödigt mycket klänningar. Underbart. Men ingen får göra en väst av den där guldiga favoriten. 😉

Kommentera