Champagne och choklad är hälsokost!

imageTänk att jag nästan anade det: Champagne är rena medicinen! Tre glas i veckan håller demensdoktorn borta. Dessutom stärker det vårt spatiala minne, alltså det som hjälper oss att hitta och orientera i vår omgivning. Det sistnämnda kan jag verkligen behöva hjälp med. Både Mange och jag skulle nog i själva verket behöva ta ett par glas skumpa innan vi kör bil till för oss okända platser. Eller kanske inte ändå. Den som sitter på passagerarplats får sippa champagne och hojta till vid rätt avfart. Pax! Jeremy Spencer, professor vid University of Reading som har forskat om detta, förespråkar ett ansvarsfullt intag. Bra där, Jeremy. Jag lovar att ta ansvar för bilorienteringen.

Inte överraskande hittar jag en dunderkur i skafferiet också. Mitt icke oförsvarliga lager av choklad i olika nyanser och smaker visar sig enligt forskare vara nyttigare än frukt. Man tackar! Jag läser visserligen att forskarna i fråga är verksamma vid Hershey Center for Health & Nutrition men tänker att det väl inte kan ha någon koppling till Den Stora Amerikanska Chokladmakaren Hershey..? Det måste vara min källkritiska historielärarådra som gör sig gällande. Den går lätt att tysta. Det är bara att muta den med en chokladbit. Eller två.

Jag konstaterade ju också i ett inlägg häromdagen att socker och godis är bra för psykiskt och fysiskt välbefinnande likväl som för Sveriges ekonomi. För att inte tala om hur många voodoorelaterade relationsproblem som kan undvikas om vi unnar oss lite sött.

Skönt att veta att jag har hittat en hälsosam linje.

 

2 reaktioner på ”Champagne och choklad är hälsokost!

Kommentera