Compact living och blåslagna knän

”Nej, tyvärr har vi inga tre- eller fyrbäddsstugor lediga då, men vi kan lägga in en madrass i tvåbäddsstugan som ligger precis vid sjön.”

Jag och barnen stod i stugan och kunde konstatera att värden mycket riktigt hade lagt in en madrass. Under våningssängen. Att den låg just där var ingen slump, det var nämligen den enda golvyta som var stor nog för att rymma den. Tyvärr var det bara en decimeter kvar upp till underslafen, så placeringen kunde bara betraktas som högst tillfällig.

image

”Vi kan lägga in en madrass.” Jo.

Till slut hittade vi en plats för den. Vi behövde bara lyfta upp två stolar på den väggfasta bänken och ställa det lilla matbordet delvis för dörren. Då behövde man bara klättra lite över en annan stol om man absolut ville ta sig ut. Sedan fick man liksom låtsas att madrassen var en decimeter smalare än den faktiskt var. Det ligger ju i dess karaktär att vara följsam.

Vi somnade ändå ovaggade i vårt lilla krypin (”Men man har ju nära till allt”, som barnen påtalade) efter en heldag på Boda Borg i Oxelösund. Ett helt underbart ställe. För er som inte är bekanta med Boda Borg handlar det om ett slags Fångarna på fortet-koncept, fast med mindre logik. Linda har flera gånger försökt förklara grejen för mig, men jag har bara misstroget skakat på huvudet. Den vanligtvis så rediga och logiska Linda har låtit som om hon ätit några ytterst olämpliga piller eller rökt något örtigt. Men nu förstod jag. Hon hade varit spot on i sin beskrivning. Redig som oftast.

”MAMMA DU SÄTTER DIG PÅ VÄRP-PINNEN SÅ RUVAR JAG OCH ADAM PÅ VARSITT ÄGG” hojtade Johan uppspelt efter att vi alla kastat oss ner genom ett utedass. Något förvirrad gjorde jag som jag blev tillsagd och snart fick vi grön lampa. Det var tydligen bra. Stärkt av denna framgång gav vi oss i kast med svårbegripliga utmaningar och blev yra i huvudet, blåslagna på knäna och brydda. Och lyckliga. Vi tumlade runt i hav av pilatesbollar, slängde oss i linbanor och knäckte koder.

image

En av de större kovägarna GPS:en förde oss till

Vi vaknade dagen efter till en vacker utsikt och umgicks med gårdens djur, tog en shoppingtur och åkte gokart. Vi lärde oss också att GPS är intressanta saker och lämnade få av de sydsörmländska kostigarna oåkta. Ibland fick jag lust att göra som Benny och tilltala den svala GPS-kvinnan med orden ”Du säger höger, jag svänger vänster. Ta dig i brasan!” Jag är dock inte lika tuff som Benny. Vi såg å andra sidan många kor.

Det var en alldeles lovely mor och söner-resa som endast grusades av att Någon anklagade Någon Annan för att fuska i Fia med knuff. På våra få kvadratmeter och med regn och mörker utanför var det lite svårt för Någon Annan att hitta en plats att sitta och känna sig förorättad på i fred. Han fick därför tämligen omgående sluta med det.

image

Utsikt från krypinet

Som sagt en lovely resa.

2 reaktioner på ”Compact living och blåslagna knän

Kommentera