Den andra kvinnan

Mange

Det är mig du ska köpa saker åt. Inte henne.

Det är om mig du ska säga ”Hon är så perfekt” när jag hör dig prata med vänner i telefon, inte om henne.

Det är till mig du ska längta när du sitter på jobbet, inte till henne.

Det är mig du ska tänka på innan du somnar och när du vaknar, inte henne.

Du ska längta till resor med mig, inte med henne.

För mig ska du hoppa över lunchen, för att få mer tid tillsammans. Inte för henne.

Det är mig du ska smeka, inte henne.

Jag vet ju att hon aldrig säger emot dig, och det är svårt att tävla mot. Hon tjatar aldrig på dig om att ställa undan skorna eller handla mjölk och ströbröd på vägen hem. Jag vet att hon väntar på dig närhelst du vill komma till henne utan ursäkter om tjejkvällar eller bokskrivartid. Den dagen du tar ut barnen på en resa med henne kommer de att älska henne. Jag vet att du har längtat efter att ha henne i ditt liv och att hennes kurvor nästan gör dig knäsvag. Och så gillar hon att vara på sjön och kommer aldrig att hänga ut dig på sin blogg.

Men allvarligt: Hon är hård och kall och hon kommer aldrig kunna hjälpa dig att klå Anna och Jens i ”Med andra ord”. Hon kan för tusan inte ens tvätta sig själv. Hon må vara stark, men hon har inga egna idéer och kommer aldrig med fumliga, ogröna fingrar försöka plantera en perennrabatt. Hon kommer aldrig att massera din rygg. (Inte för att jag gör det särdeles ofta heller, men absolut mer än vad hon gör. Hon ger dig ryggont.) Aldrig att hon kommer att packa barnens skolväskor och hjälpa dem med läxorna.

Och hon är ändå bara en båt.

Mange – kom hem. Jag lovar att massera dig rygg. Du behöver inte handla något på vägen hem och du får ställa skorna var du vill.

Hälsningar från Lotta

 

Kommentera