Det bubblar i köket igen

imageFör inte så länge sedan stod det glasburkar med bubblande surdeg här och var i vårt kök. Eller, den skulle ha bubblat. Nu fick jag snart ge upp min surdegsbagarkarriär då surdegarna vägrade bubbla.

Jag var inte allt för ledsen.

Nu bubblar det i köket igen. Ett mikrobryggeri har flyttat in. Fast så himla mikro är det faktiskt inte, tvärtom är det något mer skrymmande än vad jag skulle önska. Två tunnor, ett intressant guldsprejat (?!) flasktorkställ, kemikalier och en glad amatör. Amatören är okej, men pinalerna – så där.

Jag har ju skrivit om den trendiga långsamheten tidigare, om hur hippt det är att långkoka udda styckdetaljer, baka sitt eget surdegsbröd och odla sitt skägg. Snart får vi väl flytta till Södermalm om vi ska vara så här coola. De gula gummihandskarna förtar kanske lite av det balla, men hembryggt öl måste ändå ge heta trendpoäng.

De gula plasthandskarna och den bryggningsprocessrelaterade bakterieskräcken gör att jag måste läsa i Svenska hembryggareföreningens handbok å Manges vägnar och det är inte utan att jag blir lite besvärad när jag så snabbt jag kan bläddrar förbi instruktionen om hur man kan bygga om en gammal kaffekvarn till en maltkross. Måtte han inte ha sett något.

I smyg hoppas jag att vi återgår till sedvanlig ohipphet igen snart. Trots guldsprejen.

Kommentera