Mange fixar trekant

image

Den här sjöutsikten passar mig

”Jag har bokat in oss på Görvälns slott imorgon natt. Packa väskan darling!” Tämligen nöjd förkunnade jag i fredags för Mange att vi skulle passa på att bo på det underbart vackra slottet utanför Järfälla då vi ändå skulle åka till Täby och hämta vårt framtida badrumsgolv. Det är bara några mil emellan. Två flugor i en smäll.

”Toppen!” Mange föreföll mycket nöjd. Självklart. Jag hade ordnat både barnvakt och neo-barock.

När vi på lördagsmorgonen satte oss i bilen såg han fånigt nöjd ut. Härligt, tänkte jag. Han är så glad att få spendera kvalitetstid med mig.

”Helt perfekt. Titta. Bålsta ligger praktiskt taget mitt emellan Täby och Görväln. En liten trekant.” Han pekade mot GPS-kartan.

”Öh, så bra för Bålsta..?” Någonstans i bakhuvudet började ett undanskuffat uttalande röra på sig. Ett sånt där båtuttalande som rinner av mig som sirap på en tomat.

”Jag mejlade båtkillen. Han kan visa båten klockan två. Vi hämtar plattorna klockan tolv, lunchar, åker till Bålsta och kommer precis lagom till incheckningen klockan tre.” Han strålade.

Kvart över två satt jag och tryckte i en Uttern-ruff och låtsades bry mig om var huvudströmbrytaren var placerad, istället för att sitta mot en solig slottsvägg med en kaffe.

Tydligen slog vi tre flugor i en smäll. Faktiskt lite som när vi firade bröllopsdag i somras, när jag tänker efter. Glädjen som lyste ur Manges ögon får väl ses som förmildrande ändå. Inte så långt senare fick jag dessutom mitt slottskaffe, och när jag sjönk ned i jättebadkaret med utsikt över Mälaren kunde jag nästan glömma Manges lilla kupp.

Nästan.

 

 

 

Kommentera