Mange lägger sig i

image

Avlagda barnkläder

Mange och jag småfixar i källaren. Jag flyttar runt flask- och pappersåtervinningen lite grand och Mange pysslar med diverse fritidsutrustning. (Jo, det går att anlägga ett upprört genusperspektiv på detta om man är på det humöret förstås.) Vi arbetar i en trygg känsla av samförstånd. Bara lite ofarlig upprensning.

”Skulle inte den här byrån stå bättre där borta?” Mange granskar byrån jag flyttade ner i källaren för någon månad sedan. Faktiskt ungefär samtidigt som jag lyssnade på Stjärnklart. Byrån jag ordlöst har försökt låta påskina innehåller avlagda barnkläder.

”Öh, nä. Kanske. Eller den står väl bra där?” Måste han alltid lägga sig i?

Ordlöst påskinande är, inser jag nu, ett alltför subtilt kommunikationssätt. Bättre hade kanske varit att rakt ut säga att jag bara förvarar kläder där i.

Fast det hade ju varit en lögn, förstås. Alltså försöker jag prata bort byrån. Men nä.

”Jo, vi flyttar den, vi testar.”

Byrån är inte så stor och förväntas alltså diffust innehålla som mest lite fluffiga barnkläder. En person bör utan obalans kunna lyfta den. Mange upplever obalans.

Jag också.

”MEN VAD ÅR DET HÄR?!” Mange har dragit ut en låda. ”Du har en gömma på riktigt alltså?!” Han skrattar nästan så han gråter och tar kort på mitt jättelilla nödlager av köttfärssås, pasta och värmeljus. Sedan flyttar han byrån. Torkar några skrattårar från kinden.

Lätt hånad står jag vid sidan av, men det är okej. Skrattar bäst som skrattar sist.

Och han känner ju inte till alla mina gömmor.

5 reaktioner på ”Mange lägger sig i

  1. 😀 Jag har alltid tänkt, långt tillbaka, att jag ska alltid ha så mycket förråd att jag klarar en influensa utan att handla. Dessutom ficklampa, stearinljus, trangia (med bränsle) och tändstickor …. Till minne av ”Stora strömavbrottet” (Fotogenkamin vore ju inte så dumt förstås).

    Sedan har vi ”pappas regel”: Alla i familjen ska ha varsin (välsittande) ryggsäck (sovsäck och liggunderlag) … yxa och kniv ehhh stopp där!

      • Har man som min far sett flyktingströmmar på riktigt så är den inte så konstig; Ungefär alla ska klara en omedelbar evakuering, eventuellt genom besvärlig terräng :/ Ungefär som den gamla Riksmarschen: Alla ska klara att gå en mil.

Kommentera