Peak Parenting har passerats

image

Knuffarna stannade på spelplanen

Glöm Peak Oil, jag har nått Peak Parenting. Jag kan nu ta ett steg tillbaka. Jag har inte mer att tillföra mina barn. Flygfärdiga är de.

Igår spelade jag, tolvåringen och tioåringen Fia med knuff och jag insåg att höjden av föräldraskapet hade uppnåtts. Det är inte utan att jag blir lite sentimental faktiskt, men jag inser att de inte längre behöver mig. Följande saker inträffade:

  1. Alla drack te (nåja, någon kan ha läppjat försiktigt för att sedan avstå, men inte skrikit ”äckligt!”) och åt en (1) bulle. Ingen tjatade om fler bullar. Den som valde först tog den minsta bullen. Ja, ni läste rätt. Den minsta bullen. Och då är barnen mycket förtjusta i bullar. (Den minsta bullen var den enda kardemummabullen, vilket var en faktor, men ändå. Ingen osämja uppstod vare sig kring smaksättning eller storlek.)
  2. Jag knuffade brutalt in tioåringens enda utevarande spelpjäs i boet trots att jag hade andra alternativ. Han bröt inte ihop ett dugg även om han såg lite snopen ut. Spelet kunde fortsätta.
  3. Tolvåringen hade möjlighet att sätta dit tioåringen ordentligt. Han tittade på sin bror, på mig och på spelplanen. Sedan valde han en väg som tillät lillebror att vara med i matchen. Med flit alltså.
  4. Ingen fuskade. Jag upprepar: Ingen fuskade. Ingen anklagade ens någon annan för fusk så ingen behövde gå iväg och tjura och därmed sänka stämningen.
  5. Jag vann. (Jag upprepar igen att ingen fuskade.) Barnen var glada ändå.

Blir det större än så här? Kommer mäktigare triumfer på föräldraskapets arena att upplevas? Mina barn är redo för samhället. De kan bli härskare över världsalltet nu.

Jag känner mig lite överflödig.

Men kanske har vi något litet mer att jobba på.

En reaktion på ”Peak Parenting har passerats

Kommentera